donderdag 31 oktober 2013

Scholen planten bollen in BULTPARK

Fotoburo Wierd
Leerlingen van de Albatros, de Kring en het Mozaïek, scholen, die tegen het Bultpark aanliggen, hebben op verzoek van en met assistentie van leden van het comité Bultpark en de gemeente Lelystad, op woensdagmorgen 31 oktober meer dan 8000 bollen en knollen geplant zodat het Bultpark in het voorjaar 2014 een echte Lentepark en nóg meer het park van en voor de bewoners wordt! Ik mocht hiervoor het startschot om 9.00 uur geven.
Bij de vier ingangen van het park worden in totaal 6000 vroege en late narcissen geplant, op andere plekken in het park worden nog eens meer dan 2000 bollen en knollen geplant die van nature óf die al heel lang in Nederland groeien zoals het kievitseitje met zijn gespikkelde bloemen, die qua tekening lijken op een kievitsei, het zomerklokje met zijn witte kelkjes, blauwe anemoontjes, sneeuwroem en nog een aantal soorten. Alle soorten staan afgebeeld op een infoblad dat de bollen plantende leerlingen krijgen zodat ze ook weten wat ze planten. 
Naast bollen en knollen zullen er door gemeente Lelystad een paar weken later een flink aantal fruitbomen in het park geplant worden zoals appels, peren en pruimen in vroege, middelvroege en late rassen zodat er, als de bomen een paar jaar verder zijn, lang geplukt kan worden door de bewoners. In het park wordt een ‘voorbeeld laantje’ van alle 12 soorten aangeplant. Er staan meer planten in het park waarvan gegeten kan worden zoals de gewone vlier, de mispel en natuurlijk de hazelaar. Ook staan er hier en daar nog een paar appelbomen: niets smaakt lekkerder dan zelf gemaakte appelmoes van zelf geraapte appels!  Het is de bedoeling dat op enkele plaatsen in het park door de gemeente een infobord geplaatst wordt waarop al het eetbaars staat afgebeeld. Ook zal het boekje ‘Eten uit het Lelystadse groen weer herdrukt worden’. Het boekje is vooral bedoeld voor de bewoners rond het Bultpark.