zaterdag 22 juni 2013

Lelystad heeft hotel geopend met vele kamers!


Zaterdag 22 juni mocht ik de ‘deuren’ openen van het bijen-/dierenhotel op het Volkstuinencomplex Milieuvriendelijk Tuinieren (VMT) aan de Bosweg.
Het hotel biedt onderdak aan metselbijtjes, andere kleine insecten, padden, kikkers, salamanders, egels, spinnen en enkele vogelsoorten. Het hotel is gemaakt door een vrijwilliger van het VMT.
Het bijen-/dierenhotel helpt mensen bewuster te maken van de mooie natuur in en rondom Lelystad en de problemen die de natuur ondervindt. Enkele soorten zoals dagvlinders en bijen nemen in rap tempo af. Deze dieren zijn op zoek naar voedsel in de tuin en het openbaar groen, maar zoeken ook beschutting en bescherming. Dit hotel biedt de bijzondere huisvesting die sommige soorten eisen.
Het dierenhotel past overigens in iedere tuin en zelfs op een balkonnetje en is prima zelf te maken. De VMT heeft een boekje “Dierenhotel’, waarin precies staat beschreven welke materialen nodig zijn en hoe het hotel te maken is.
Lelystad heeft veel natuur en hier moeten we zuinig op zijn. Dat geldt voor de planten, maar ook voor de dieren die hier huisvesten. Het bijen-/dierenhotel is een mooi voorbeeld van hoe we de natuur kunnen ‘helpen’. Het is leuk om naar te kijken, maar ook om er zelf een te maken. Zo zijn we met elkaar bewust bezig met het leefbaar houden van onze groene omgeving voor mens en dier. En op deze manier is en blijft Lelystad een natuurrijke stad, waar we met zijn allen van kunnen leren en genieten.   Klik hier voor meer foto's