zaterdag 22 juni 2013

Blokkerhoek plein feestelijk geopend

Zaterdag 22 juni heb ik samen met bewoners het pleintje bij Blokkerhoek feestelijk geopend door het onthullen van het bord waar de spelregels op staan die de bewoners gezamenlijk hebben opgesteld.
Het pleinfeest was georganiseerd door bewoners, Centrada, Welzijn Lelystad en de gemeente, met als doel om te laten zien wat er de afgelopen maanden bereikt is. Het weer werkte niet echt mee met de zeer zware regenbuien, maar dat weerhield ons niet om door te gaan met de feestelijkheden. Op initiatief van de buurtbewoners is het pleintje nieuw leven ingeblazen. De bewoners van Blokkerhoek, gemeente Lelystad, Welzijn Lelystad en Centrada waren het samen eens geworden over het opknappen van het pleintje. Ook de schuttingen van de woningen zijn hierin meegenomen, waardoor de hele aanblik verbeterd is. Het saaie platgestampte grasveld van vroeger is omgetoverd tot een aantrekkelijk en kindvriendelijke pleintje wat door iedereen betreedt en gebruikt kan worden.
Dit is wederom een prachtig voorbeeld van empowerment (eigen kracht) waar ik blij van wordt. Bewoners die zelf het initiatief in handen nemen om hun woonomgeving te verbeteren, eigen verantwoording op zich nemen en daar waar nodig om ondersteuning vragen. Samen met elkaar kunnen we veel bereiken en dat zie ik ook hier weer terug. Ik ben dan ook heel trots dat bewoners niet alleen vooraf en tijdens het verbeteren met elkaar aan de slag gaan, maar dat zij ook het onderhoud en het beheer gezamenlijk oppakken. Zo behouden we voor iedereen een prettige en plezierige leefomgeving.