donderdag 20 juni 2013

Hartenwensen halen ouderen even uit de ‘zomereenzaamheid’.

Riki Stichting vervult 800 ‘zomerhartenwensen’ van ouderen.
De meeste mensen genieten van een vakantie of leuke dagjes uit. Ouderen blijven dan vaak alleen achter. Meer dan 200.000 ouderen zijn juist in deze zonnige maanden extreem eenzaam. Zij krijgen slechts een keer per maand bezoek.
Velen hebben een klein budget of lichamelijke beperkingen waardoor ze niet alleen op pad kunnen. Ook welzijnsactiviteiten blijven in deze maanden vaak achterwege. Ouderen verdienen dan extra aandacht.

LelystadBij de 'zomerhartenwensen’ actie worden ouderen in het zonnetje gezet. 39 verzorgingshuizen en 41 afdelingen van de Zonnebloem, waaronder Woonzorgcentrum De Uiterton en de Zonnebloem afdelingen Lelystad-Oost, Lelystad-West en Lelystad-Midden doen mee met de actie. Basisschoolleerlingen en vrijwilligers gaan vooraf in gesprek met de ouderen over hun verlangens en hartenwensen. Dit zijn leuke, betekenisvolle ontmoetingen. Per huis /afdeling vervullen 10 vrijwilligers een 'zomerhartenwens' van één van de ouderen. De wensen variëren van een visje eten op het strand, winkelen, een ver weg wonend familielid bezoeken, bezoek aan de buurt waar men is opgegroeid, een rondvaart maken, gezellig lunchen op een terrasje tot een theaterbezoek. Het gaat bij deze actie om individuele één op één activiteiten. Juist die exclusieve aandacht maakt het zo bijzonder. Alle wensen worden in de eenzame zomermaanden vervuld. Samen sterk tegen eenzaamheid! De Riki Stichting organiseert 4 keer per jaar acties voor dezelfde groep ouderen. Deze herhaalde aandacht draagt structureel bij aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed. Welke hartenwens van een oudere gaat ú deze zomer vervullen?

Voor algemene vragen over de actie kunt u contact opnemen met de Riki Stichting,
Ingrid Strating, tel: 020 345 44 56 of mail@rikistichting.nl