zaterdag 16 november 2013

Opening hellingbaan Bataviahaven

Lelystad heeft als ambitie om uit te groeien tot belangrijke watersportstad. Bataviahaven speelt hierbij een zeer belangrijke rol!
Bataviahaven biedt moderne havenfaciliteiten, beste vaarwater van Nederland (Markermeer), een goede bereikbaarheid, is centraal gelegen, ruimte en rond de haven zijn uitstekende restaurants en bars, op loopafstand Bataviastad Fashion Outlet , Nieuwland Museum en Batavia Scheepswerf. Steeds meer organisatoren kiezen daarom voor Lelystad Bataviahaven Lelystad krijgt steeds meer nationaal en internationaal naamsbekendheid in het zeilcircuit. Dat is goed voor onze stad en daar ben ik heel blij mee. 
Hierbij spelen voorzieningen voor zeilers een belangrijke rol. Dankzij deze goede voorzieningen is het voor veel zeilers nog aantrekkelijk geworden om vanuit de Bataviahaven te zeilen en te trainen. Deze botenhelling is daarom van belang voor de ontwikkeling van zeilen als breedtesport maar zeker ook voor de topsport. Maar ook voor  andere watersporters is de helling vanwege de goede bereikbaarheid van belang. Ik heb begrepen dat er inmiddels dagelijkse boten te water worden gelaten en uit het water gehaald. En iedere week worden er op zaterdag volgens mij zeilwedstrijden gehouden. Dus er wordt druk gebruik gemaakt van de botenhelling. En niet alleen voor de watersport is deze helling van belang maar ook voor onze hulpdiensten op het water. Ook bij en op het water is de veiligheid van groot belang. De KNRM Lelystad en politie en brandweer hebben ook deze voorziening hard nodig bij het uitoefenen van hun taken, daarom ben ik blij dat ik deze helling officieel kon openen.