zaterdag 2 november 2013

Fietsinformatiedag en E-bike praktijkdag voor senioren

Vrijdag 1 november was er een Fietsinformatiedag en E-bike praktijkdag voor senioren in De Hoven.
Daar werd door de lokale Fietsersbond een toelichting gegeven over het gebruik van de fiets met elektrische trapondersteuning. Deelnemers hebben verschillende typen e-bikes uitgeprobeerd op een eerder uitgezet parcours. Tevens hebben zij een reactie- en balans test ondergaan en is de verkeersveiligheid besproken. Tijdens de evaluatie heeft heb ik en in aanwezigheid van de verkeersambtenaar de ervaringen op het gebied van verkeersveiligheid met de fietsers besproken.
De Fietsinformatiedagen en E-bike praktijkdag voor senioren zorgt ervoor dat senioren die van fietsen houden, kunnen blijven fietsen met bijvoorbeeld fietsen met elektrische trapondersteuning. Door ze kennis te laten maken met de verschillende typen en hen de mogelijkheid te geven om deze uit testen op een speciaal uitgezet parcours kunnen zij uitvinden welke type fiets het beste bij hen past. Tevens werd gekeken naar de verkeersveiligheid op het uitgezette parcours in Lelystad. Op deze manier kunnen senioren veilig en gezond blijven fietsen.
Aan het einde mocht ik met gepaste trots aan de deelnemers het behaalde certificaat uitreiken. Proficiat en veel veilige kilometers toegewenst!