vrijdag 15 februari 2013

50PLUS in peiling (14-2-2013) tweede partij van Nederland


Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden, dan krijgt 50PLUS volgens TNS NIPO 24 zetels in de Tweede Kamer.

De partij zou daarmee de tweede partij van Nederland zijn. Volgens de peiling kan de partij van Henk Krol op de steun van 26 procent van de kiezers rekenen. De partij moet alleen de VVD nog voor zich dulden. 50 PLUS is al enige tijd aan een opmars bezig, doordat de PvdA bij ouderen in een slecht daglicht is komen te staan. PvdA-leider Diederik Samsom joeg de ouderen tegen zich in het harnas door te zeggen dat mensen van boven de 50 de rijkste groep van het land zijn. Ook het regeerbeleid, waardoor ouderen soms fors extra moeten betalen voor hun zorg, is bij die groep niet in goede aarde gevallen.

Ouderen pessimistisch over crisis
Volgens TNS NIPO zijn de ouderen pessimistisch over de crisis en de gevolgen daarvan voor henzelf. Bijna allemaal (91 procent) zeggen ze iets van de crisis te merken. 69 Procent verwacht dat zijn inkomen de komende zes maanden afneemt en driekwart is pessimistisch over de ontwikkeling van Nederland.

Na VVD, 50PLUS en PvdA volgen in de peiling SP (19 zetels), PVV (16), CDA (14) en D66 (12). Bij de kleinere partijen kan de ChristenUnie op 5 zetels rekenen, SGP op 4, de Partij voor de Dieren op 3 en GroenLinks op 2.