zondag 3 juli 2011

Week 26 - 2011

8e Groot zomervoetbaltoernooi op het Aron Winter Veld "Atolwijk" door Buurtvaders georganiseerd

"Buurtvaders" zijn Marokkaanse jonge vrijwilligers die uit eigen initiatief een werkgroep hebben samen gesteld om de jongeren tussen 13/23 jaar op een positieve manier te benaderen. Het project is gericht op een sluitende aanpak op het gebied van jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar. Om tot een succesvolle inrichting van deze aanpak te komen hebben ze een veelvuldige en sterke samenwerking nodig. Als ouder, wat te doen als je gedragsnormen en opvoedingsmethoden niet blijken te werken. Veiligheid en voorkomen van misverstanden tussen de jongeren en de instanties ( zoals, Horeca, bibliotheek, winkels, politie etc...) en het Imago van de marokkaanse jongeren verbeteren alsmede het bevorderen van de betrokkenheid van de Marokkaanse ouders bij het buurtvader project.

Op deze prachtige dag mocht ik dus de aftrap verrichten. Voordat de aftrap werd genomen werd het plotseling overlijden van buurtvader Redouan Ben Kaddour herdacht door een minuut stilte te houden.

Je merkt het goede werk van de buurtvaders in de wijk. Immers waar er in de avonduren nog sprake was van overlast rondom AH in de Voorhof van daar rondhangende jongeren, is dit kennelijk door de inzet van de buurtvaders verholpen en heeft nu geresulteerd in het sponseren van dit toernooi door AH (Hr. Vosselman). Daarom ben ik er van overtuigd dat dit project in grote mate bijdraagt aan de veiligheid en het leefbaar houden van de Atol-/Zuiderzeewijk. Dit toernooi wordt uiteindelijk afgesloten met een gezellige barbeque voor de deelnemers. Het weer is er uitstekend voor! Buurtvaders....Sjapo. Klik hier voor de foto's.

Gemeente verhuurt terreinen aan Bataviastad Outletcentrum
De gemeenteraad draagt het parkeerbeheer bij Batavia Stad op voorstel van het college per 1 juli 2011 over aan de eigenaar van het Outletcentrum. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Ik ben blij dat dit besluit genomen is. Dit dossier heeft immers enorm veel energie en inzet geeist van de organisatie, college en raad.

Door het beheer over te dragen kunnen de kosten gedrukt worden. Per maand moest er 100.000 euro worden toegelegd op het parkeren. Batavia Stad moet de gemeente 338.000 euro per jaar betalen voor de exploitatie van het terrein.

Na de zomer (oktober) komt het college van burgemeester en wethouders met een plan van aanpak voor de andere parkeergelegenheden in de stad. Dat parkeren moet kostendekkend zijn en mag niet ten laste komen van enige reserve vindt de gemeenteraad. Tevens kan de mogelijkheid onderzocht worden van privatiseren van het parkeerbeheer voor het Stadshart, het Lelycentre en Bataviahaven.

Nu kan ik nog wel dieper ingaan op de enorme complexe situatie uit het verleden met oude afspraken die gemaakt zijn voor en na de invoering van betaald parkeren op 1 april 2008 bij Bataviastad, maar dan zal ik niet doen, al heb ik er wel veel van geleerd. Met dit besluit is dit boek voor mij voorgoed gesloten. Wat we bereikt hebben is in ieder geval dat we er de eerstkomende 36 jaar geen risico's meer lopen op verliezen (bijvoorbeeld te weinig bezoekers) en er geen cent gemeenschapsgeld meer naar die kant weglekt. End off Story!

Wijsheden
Bij de Algemene beschouwingen in 1e termijn van de heer A. Kok citeerde hij in zijn eindbetoog over een passage uit het boek Job over een politicus. Daarom sluit ik deze week maar eens af met een bijbelse uitspraak:

Wat gij niet wilt dat u geschiedt,
doe dat ook een ander niet.