zaterdag 30 juli 2011

Week 30 - 2011

Yes, vakantie!
Ik kon deze week duidelijk merken dat de vakantie was aangebroken. Geen lawaai meer van bouwvakkers, weinig bestuurders en ambtenaren aanwezig. Genoeg tijd om alle dossiers eens netjes op orde te brengen en overleg te voeren met externe contacten. Mijn weblog zal dus zo'n drie weken stilliggen.

Mijn aandacht even echt op andere zaken richten. De eerste week wat leuke dagtourtjes op de motor in Nederland maken en daarna met de BMWclubnederland(.nl) wat langere tourtjes. De weersvooruitzichten zijn goed dus alle reden om eens lekker uit te rusten van de hectische tijd in het gemeentehuis en daarna 'gezond weer op' zou Sonja Bakker zeggen.

Officiële gebruikneming wegbewijzigingsborden (Citysigning)
Vrijdag als laatste handeling voor de vakantie, samen met collega Fackeldey de officiële gebruikneming wegbewijzigingsborden in het stadshart geopend door het bord bij het stion te onthullen. De bewegwijzering is ontworpen volgens het best-practice principe, dwz optimaal in zijn soort en bewezen in andere steden. De tekstuele bestemmingen zijn ondersteund met het gebruik van pictogrammen, dit is een universele methode om de herkenning te vergroten.

De bewegwijzering voor Lelystad bestaat uit twee onderdelen die samen het Stadshart zichtbaar maken.
- Informatiezuilen (5)
- Palen met verwijsborden (14)

De informatiezuilen zijn geplaatst op stragische punten waar je het stadshart binnen komt, zoals hier (zie foto 1) bij het station of bij de parkeergarages. De informatiezuilen geven een overzicht van waar je staat en waar je naar toe kan. Op de informatiezuil is een plattegrond geplaatst zodat je je kunt oriënteren in het Stadshart en deze bevat markante gebouwen die 3D zijn afgebeeld, zoals het Stadhuis, het Theater en de Kubus. Door het afbeelden van herkenningspunten op de plattegrond kan je gemakkelijker oriënteren tijdens het lopen in de stad. Tevens is er een cirkel geplaatst met de loopafstand in minuten, zo kan je vooraf inschatten hoever een bestemming lopend te bereiken is. De palen met verwijsborden geven richting aan hoe je het beste kunt lopen in het Stadshart om bij de gewenste bestemming te komen. In een consistent en herkenbaar ontwerp geeft de bewegwijzering richting aan het voetgangersgebied. Het Stadshart heeft de primeur voor Lelystad en het volgende gebied wat deze bewegwijzering zal krijgen is Batavia. Dit najaar worden daar de borden geplaatst.

Aan de onderzijde van de informatiezuil is toeristische informatie geplaatst en voorzien van een QR Code. Deze QR Code kan gescand worden met een smartphone en geeft de plattegrond waar je staat op de mobiel weer (zie foto 2). Een samensmelting van fysieke bewegwijzering en mobiele navigatie.

Rest mij u allen een fijne vakantie toe te wensen en eind augustus kunt u mij weer met nieuwe berichten op deze weblog volgen.