zondag 12 mei 2013

Parkeermaatregelen bij en rondom De Hoven vanaf 1 mei 2013 van kracht
Fotostudio Wierd
Woensdag 1 mei heb ik in aanwezigheid van de bewonerscommissie, bewoners, Centrada, handhavingmedewerkers en de politie het bord onthuld waarop de parkeermaatregelen staan vermeld rondom De Hoven.
Hierop staat vermeld wanneer en hoe lang er op de parkeerplaatsen gestaan mag worden met de parkeerschijf. Op het terrein is een slagboom geplaatst, zodat alleen nog de bewoners gebruik kunnen maken van de parkeerplaats. Allereerst wil ik benadrukken dat de parkeermaatregelen op verzoek en in zeer nauwe en goede samenwerking zijn besproken met Centrada, Coloriet en de bewonerscommissie. Juridisch moest er nog het een en ander geregeld en uitgezocht worden, maar uiteindelijk is het dan zover. De parkeermaatregelen bij De Hoven zorgen ervoor dat bewoners weer kunnen parkeren bij hun woning. Zo wordt met het in werking treden van de slagboom het eigen terrein afgeschermd. Rond de Hoven is de parkeerschijfzone van toepassing en als je langer wilt parkeren is er een mogelijkheid om parkeerkraskaarten te kopen voor € 2,50. Op deze manier kan een ieder gebruik maken van de parkeermogelijkheden en maakt het een eind aan de parkeeroverlast.

Bij De Hoven kan maximaal 2 uur geparkeerd worden met een parkeerschijf. Wil men langer parkeren dan is dat mogelijk en kan men een kraskaart aanschaffen voor € 2,50. Deze kaart is een hele dag geldig. Bewoners van De Hoven hebben een elektronische “druppel”gekregen waarmee zij de slagboom kunnen bedienen die bij de parkeerplaats staat. Parkeerkraskaarten zijn te verkrijgen bij de receptie van De Hoven en bij Perspectief BV.