vrijdag 4 maart 2011

Week 9 - 2011

Verkiezingen Flevoland
De grote winnaar van deze verkiezingen valt ten deel aan de PVV met 6 zetels, grootste verliezers zijn de christelijke partijen CDA en CU. De definitieve uitslag van de provinciale statenverkiezingen was voor winnaar VVD toch even slikken. De liberale fractie komt niet met 10, maar met 9 zetels in het provinciale parlement. Op het nippertje heeft de Partij voor de Dieren haar ene zetel weten vast te houden. Ook voor de PvdA was het de afgelopen dagen spannend. Had ze 6 of 7 zetels? Dit was afhankelijk van 50Plus. Als de nieuwkomer de kiesdrempel had gehaald, zou de PvdA op 6 zetels uitkomen. Dat is gebeurd, bleek vrijdagochtend bij de bekendmaking van de definitieve zetelverdeling, dus ook 50plus met een zetel in de Provincie en kwam de PvdA op verlies te staan. VVD is met 9 zetels de grootste en de PvdA heeft er 6. Daarna volgt het CDA met 4 zetels. ChristenUnie, SP en D66 mogen 3 statenleden afvaardigen en GroenLinks 2. SGP, PvdD en 50Plus zijn de komende periode eenmansfracties. Leefbaar Almere haalde met 0,6 procent te weinig stemmen voor een zetel. Saillant detail is overigens dat door de zetelverschuivingen de huidige coalitie VVD-CDA-PvdA geen meerderheid meer heeft. De kans is nu groot dat er op zijn minst vier partijen nodig zijn om een coalitie te vormen, want een coalitie tussen VVD, PvdA en PVV lijkt mij niet voor de hand liggen. Ben wel benieuwd of de grootste winnaar van deze verkiezingen, de PVV, deel gaat uit maken van de toekomstige coalitie en een gedeputeerde zal leveren. Een mogelijkheid zou ook nog kunnen zijn: VVD, PVV en CDA met gedoogsteun van de SGP of/en 50plus. Ik denk dat men er verstandig aan doet om eerst maar eens een informateur aan ter stellen en te onderzoeken wie er met wie wil.

Wethouders Luchtenveld, Jacobs en ikzelf op werkbezoek
Drie collegeleden werden als aandeelhouders van het sportbedrijf werden door de Raad van Commissarissen en de directie uitgenodigd. Zo werden wij geinformeerd over het Sportbedrijf in de volle breedte. Sportbedrijf Lelystad is op 1 april 1998 opgericht. Vanaf dat moment beheert en exploiteert Sportbedrijf Lelystad bijna alle binnen- en buitensportaccomodaties in Lelystad (voorheen gebeurde dit door de gemeente Lelystad). Te denken valt aan buitensportvelden, gymnastieklokalen, sporthallen, zwembaden, enzovoort. De gemeente Lelystad is 100% aandeelhouder van Sportbedrijf Lelystad. In augustus 2000 is het multifunctionele Sportcentrum De Koploper in gebruik genomen. Dit sportcentrum, gevestigd aan de Badweg 21 te Lelystad, is een zeer divers sportcentrum met veel verschillende (sport)voorzieningen.Voor het gebruik van een binnensportaccommodatie ben je bij Sportbedrijf Lelystad aan het goede adres. Zo wordt er een breed scala aan professionele sportaccommodaties geboden. Of het nu gaat om het gebruiken van een accommodatie voor je (sport)vereniging, een voetbaltoernooi, een feestavond, een zwemwedstrijd of een tennistoernooi! Het kan allemaal bij Sportbedrijf Lelystad. Overdag wordt een groot aantal accommodaties gebruikt door diverse basisscholen en het voortgezet onderwijs. Na schooltijd zijn de accommodaties beschikbaar voor sportverenigingen, recreatiegroepen, bedrijven en andere instellingen. Ook in de daluren kunnen mensen met een beperking terecht.

Ook zijn er diverse beheersactiviteiten van het Sportbedrijf voor buitenaccomodaties, zoals het hondensportcomplex ligt aan de Runderweg en bestaat uit zeven dressuurvelden, een windhondenrenbaan en verschillende kantines. Het Sportcomplex Beginweg ligt aan de Beginweg in het noorden van Lelystad en bevat één honkbalveld en één softbalveld. Ook is er een postduivenvereniging gevestigd. Daarnaast zijn er een kleedaccommodatie en een kantine. Het Sportcomplex Doggersbank ligt in de Waterwijk en bestaat uit vijf voetbalvelden (vier wedstrijdvelden en één trainingsveld). Verder is er ook een oefenhoek, een kantine en een kleedaccommodatie. Het Sportcomplex Galjoen heeft vier kunstgrastennisbanen (ITL) en een oefenbaan. Sportcomplex Langezand bestaat uit 6 voetbalwedstrijdvelden, twee voetbaltrainingsvelden en een oefenhoek. Daarnaast is er een tennisvereniging gevestigd met 11 tennisbanen. Ook is er een kantine voor de duikvereniging, een openbaar trapveld, een natuurijsbaan en een 8-laans atletiekbaan. Verder zijn er vier korfbalvelden en twee kunstgrashockeyvelden. Daarnaast zijn er een aantal kantines en kleedaccommodaties. Sportcomplex Schouw bestaat uit drie voetbalwedstrijdvelden, één voetbalwedstrijdtrainingsveld (kunststof rubber ingestrooid) en een openbaar trapveld. Verder zijn er acht tennisbanen, één verhard handbalveld en één modelcar-racebaan. Verder zijn er een midgetgolfcomplex en 12 jeu de boules banen en een biljartzaal. Daarnaast zijn er een aantal kantines en kleedaccommodaties. Naast de al genoemde sportcomplexen zijn er nog diverse andere accommodaties, zoals het handboogschietterrein aan de Larserringweg en een auto- en motorcrosscircuit aan de Talingweg. Tevens zijn er nog diverse schoolsportterreinen bij Scholengemeenschap De Rietlanden en Scholengemeenschap Lelystad. Kortom, een werkbezoek die alles de moeite waard was.

Wijsheden
De mens heeft twee ogen en twee oren,
maar slechts één tong gekregen,
opdat hij meer zou zien en horen dan spreken