zaterdag 12 maart 2011

Week 10 - 2011

Arie van der Mee weet het meest van Flevoland!
Het zou een quizvraag kunnen zijn, maar op 1 April 1993 werd pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op van Irma en Arie van der Mee in Lelystad geopend door burgemeester H. Gruyters. 18 Jaar later wordt Arie van der Mee benoemd tot Toeristische Ambassadeur van Flevoland 2011. Hij scoorde het beste in een kennisquiz over de provincie. Op beurzen en evenementen zal hij Flevoland vertegenwoordigen en promoten. Vorig jaar bezochten 8 miljoen mensen de provincie. Fantastisch dat deze familie in Lelystad woont. Irma en Arie van der Mee hebben ook de stoeptegel met het lieveheersbeestje ontwikkeld. Waarvan inmiddels meer dan 8000 tegels in de Benelux liggen. Het eerste monument met de Lieveheersbeesttegels is in Lelystad voor het gerechtgebouw neergelegd en onthult door toenmalig minister van Boxtel en de toenmalig burgemeester Chris Leeuwe. In het jaar 2004 heeft toenmalig premier Balkenende een tegel 'TegenZinloosGeweld' gelegd voor het Europese Parlement in Straatsburg. En dan nog dochter Angenita van der Mee. Weet u het nog? Zeer hoog gescoord voor de rol van "Mary Poppins", in het televisieprogramma "Op zoek naar Mary Poppins". Dit deed ze met flair en schwüng, alhoewel net misgelopen, was ze voor mij de nummer één! 

Arie de terechte ambassadeur van Flevoland, maar de familie mag ook best de ambassadeurs van Lelystad genoemd worden.

Nieuwe Staten Flevoland nog niet geinstalleerd
Alle partijen in Provinciale Staten, met uitzondering van de Partij voor de Dieren, hebben voor hertelling gestemd van de uitgebrachte stemmen bij de Statenverkiezingen van vorige week. Het opnieuw tellen gebeurt bij de 40 stembureaus waar onregelmatigheden zijn geconstateerd: 37 in Almere en 3 andere stembureaus in Lelystad, Noordoostpolder en Urk.

De organisatie van de hertelling is opgedragen aan Commissaris van de Koningin Leen Verbeek.

De hertelling van de stemmen van de Provinciale Statenverkiezing volgende week is openbaar. Dat zegt commissaris van de Koningin Leen Verbeek.De stembiljetten die zijn ingeleverd bij de 40 stembureaus waar onregelmatigheden zijn geconstateerd worden uitvoerig opnieuw bekeken. Verbeek zegt te garanderen dat die uitslag 100 procent juist is. Alle biljetten worden dubbel gecheckt en er zijn waarnemers van de kiesraad aanwezig om toezicht te houden. Pers en publiek mogen de hertelling die in Almere plaatsvindt, bijwonen. Volgens mij wordt het toch echt tijd om de electronische stemmachines weer uit de stoffenmand te halen. Het zou wat mij nog verder mogen gaan, door gewoon thuis achter de computer, middels je DigiCode je stem uit te kunnen brengen. Ik denk dat je dan een opkomstpercentage krijgt die ver ligt boven het huidige systeem. Deze stamt toch echt nog uit het tijdperk van vrouw Holle.

In mei nieuwe gemeentesecretaris
Het college heeft besloten om Nico Versteeg (41) uit Amersfoort te benoemen als de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Lelystad. Hij is gekozen uit een selectie van 20 sollicitanten. De heer Versteeg is op dit moment directeur secretaris van de gemeente Leusden (ruim 28.000 inwoners). Daarvoor was hij vier jaar sectorhoofd Strategisch Beleid en Onderzoek bij het Waterschap Brabantse Delta. Hij volgt de heer Daan van der Spek op, die ruim een jaar de functie van algemeen directeur heeft waargenomen. De functie werd vacant na het vertrek van de heer Dirk Willems in januari 2010. Nico Versteeg ziet Lelystad als een mooie uitdaging: “Het is voor mij het nieuwe land met een hoop ontwikkelingen zowel in als buiten de ambtelijke organisatie.” Als veranderkundige verwacht de heer Versteeg in Lelystad een uitstekende nieuwe werkomgeving te krijgen. De nieuwe gemeentesecretaris begint op 9 mei 2011.

NL Doet vrijwilligersaktie
Uiteraard doe ik hier ook weer aan mee om een paar uur aan vrijwilligerswerk te besteden. Vrijdag ga ik mij nuttig maken in het woonzorgcentrum de Uiterton in het verzorgen van ouderen en mensen met een beperking en die verpleegzorg nodig hebben. Wat ik precies ga doen krijg ik nog wel te horen. In ieder geval lijkt het mij leuk om mij op deze manier ook verdienstelijk te maken. Ik vind het leuk en heb er ook echt zin in.



Wijsheden
Wat je vandaag moet doen,
moet je doen,
zoals je morgen denkt
dat je het had moeten doen.
(Toon Hermans)