zondag 26 september 2010

Week 39 - 2010

College belicht financiële stukken aan media
Afgelopen maandagochtend werd de media geïnformeerd, nadat de gemeenteraad al eerder de stukken had mogen ontvangen. Het volledige college was hierbij aanwezig. Uiteraard werd er uitleg gegeven op de te nemen bezuinigingsmaatregelen, met twee uitgangspunten als hoofdmoot: Geen laste verhoging voor de inwoners van Lelystad en geen aantasting van het effectief sociaal beleid. De komende maand zullen deze stukken met de gemeenteraad worden besproken, immers de raad is de hoogste instantie die de voorstellen van het college al dan niet zullen vaststellen.

Flevolands Bestuurlijk Overleg Water (FBOW)
Dit overleg stond meer in het kader van een eerste kennismaking tussen de Flevolandse wethouders die water in hun portefeuille hebben, de directeur van Vitens, het Waterschap Zuiderzeeland en de opvolger Marc Witteman van gedeputeerde John Bos. In vogelvlucht een aantal actuele wateronderwerpen besproken zoals het deltaprogramma en de uitwerking van de waterplannen ten aanzien van waterkwaliteit, wateroverlast, verdroging en veiligheid. Deze kennismakingsbijeenkomst werd afgesloten met een kleine vaartocht net het provinciale schip de "Carla Lammers", helaas had ik nog een andere werkafspraak, dus hier moest ik verstek laten gaan.

Raadslid Wim Erica overleden
Vrijdag werd ik geïnformeerd over het plotseling overlijden van Wim Erica. Wat een schok. Wim was ruim acht jaar raadslid van de gemeente Lelystad voor Leefbaar Lelystad, waarvan de laatste periode fractievoorzitter. Vanaf maart 2010 was hij raadslid van de politieke partij Bindend Lokaal.

Ik herinner hem als een zeer betrokken politicus die zich als raadslid steeds heeft ingezet voor de belangen van de inwoners van Lelystad. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.