maandag 30 augustus 2010

Week 35 - 2010

Werkbezoek Commissaris van de Koningin, de heer Verbeek aan Lelystad
Ik weet dat de commissaris erg van motorrijden houdt en groot liefhebber is van een bepaald merk met drie letters. Dat is ook de overeenkomst met mijzelf. Het bezoek en nemen van 'een kijkje in onze keuken' heb ik als zeer positief ervaren. De collegeleden gaven ieder voor zich uitleg over het wel en wee in de gemeente Lelystad, waarbij ook nog even de bezuinigingen, de woningbouwontwikkeling en het groot onderhoud aan de orde kwamen. Je kon horen aan de vragen die door de heer Verbeek aan ons gesteld werden, dat hij goed op de hoogte was van wat er in Lelystad zoal gebeurd. Toch wel knap omdat deze ex-burgemeester van Purmerend nog maar anderhalf jaar CdK van Flevoland is. Vervolgens hebben we een bezoekje gebracht aan de Hanzeborg en Atolplaza. Prachtig om te zien dat het zwembad in de Hanzeborg (motie InwonersPartij) bijna gereed is.Al met al ik vond het een leuk werkbezoek, die zeker voor herhaling vatbaar is. En zoals de CdK het in zijn Nieuwjaarsspeech van dit jaar memoreerde: Dat met een goede samenwerking tussen Gedeputeerde Staten en de gemeente Lelystad er bij het Rijk een aantal belangrijke keuzen zijn afgedwongen. Dat wil ik graag zo houden natuurlijk.

Opening Wijkfeest Waterwijk & De Landerijen (Foto's bekijken)
Zaterdag mocht ik dit kleurrijke 12e wijkfeest openen. De opening verliep waterig. Ik had nog geen twee woorden uitgesproken of het pletste van de regen. Uiteraard lieten de voorzitter van de wijkraad de heer Zuiverloon, Myrta Faneyte die net daarvoor een prachtig gedicht 'Word één' had voorgedragen ons niet door al dit water verjagen. Ik legde in mijn openingswoord uit dat het niet alleen ging om dansen en de braderie, maar dat het ging om kennis te maken met elkaars cultuur, waardoor wederzijds begrip en respect kan ontstaan, door juist elkaar op deze plaats te ontmoeten. Goed was het dat ook diverse organisaties aanwezig waren, zoals welzijn, woningbouwcoöperatie, de wijkagent, raadsleden etc. Ook werd de coördinator van perspectief in het zonnetje gezet. Deze mensen die toezicht houden in de wijk op schoon, veiligheid en heel. Deze toezichthouders zijn vrijwilligers en inwoners uit de wijken zelf en daarvoor mocht ik uit waardering een prachtige schilt uitreiken. Daarmee was het feest geopend en alsof dit een teken was, begon even daarna de zon volop te schijnen. De bands begonnen met hun optredens (Trafassi en La Fiesta), de braderie, workshops konden beginnen en de lekkere hapjes vonden grif aftrek.

Kadervorming en koken met de fractie van de InwonersPartij
Onze zaterdag werd goed besteed met een sprankelend slot. De middag stond onder leiding van een deskundige in het teken van professionaliseren van de raadsfractie en hun assistenten. Eindconclusie was dat een ieder er veel van heeft opgestoken. Het was een inspannende middag dus de afsluiting stond in het teken van de ontspanning. Ook dit is gelukt, met tien personen in de keuken, onder leiding wederom van een materiedeskundige werd een Italiaanse viergangenmaaltijd geproduceerd. Een heerlijke cullinaire afsluiting van deze dag, waar onbekende talenten op de kookkust van enkele fractieleden zichtbaar werden.