dinsdag 24 augustus 2010

Week 34 - 2010

Sail in het middelpunt voor de vrijwilligers
Het moet je ook wat waard zijn om Sail Amsterdam te bezoeken. Met de vrijwilligers van Lelystad en het college op de Stedemaeght naar Amsterdam voor het Sail spectakel.Met redelijk weer het Markermeer over, nog een stukje gezeild, maar de wind stond verkeerd dus dit was van korte duur. Uiteindelijk aangekomen bij de Oranje Sluizen, daar ging het mis. Honderden kleine boten, maar ook enkele 'driemasters', lagen daar te dobberen voor deze sluizen, welke ons toegang moest verschaffen tot het IJmeer, daar waar de botenparade plaatsvond. Helaas kwam het niet zover, want na ruim 2 uur voor de Oranje sluizen te hebben gelegen, was het het te laat geworden om nog door te varen. Een echte teleurstelling, want we miste hiermee de eerste dag van de show. Dus in de bussen en terug naar Lelystad, waar we omstreeks 18.30 uur aankwamen. Al met al wel een leuke dag op het water geweest.

Met de bus voor 2e keer naar Sail
De dag erop met de ondernemers en netwerkpartners met de bus naar Amsterdam, om vervolgens op het schip 'De Liefde' op te stappen. Was even afzien. We stonden voor Amsterdam in een lange file vanwege een ongeval. We deden bijna drie uur om een afstand van 300 meter af te leggen. Ik moest nog even denken aan Lelystad. Wat een geluk dat we van dat soort file's in Lelystad geen last hebben, ik telde gelijk weer even onze zegeningen van onze mooie drevencultuur. Maar alles was het wachten zeker waard. Bij aankomst in de haven was het een drukte van jewelst. Je waande je op een groot vliegveld, want zonder boardingkaart kwam je niet aan boord. Een hapje, een drankje en veel te bekijken. De Vele toeschouwers op de kade, de bemanningen op de tall ships, omwonenden en bootjes op het IJ genoten om 22.15 uur van een spetterend vuurwerk. Een fantastisch einde van deze SAIL dag (Klik voor meerdere foto's).

Opening Politiek seizoen en te gast bij Uitgast 2010
De opening van het politiek seizoen begon met zomerse muziek in het groen. Het gemeentehuis wordt in mei 2011 opgeleverd. Dus een uitermate goede gelegenheid om uit te wijken naar ons prachtige natuurpark. Niet geheel bij toeval kon de gemeenteraad bij de opening van het politieke seizoen mooi gecombineerd worden met het evenement 'Uitgast 2010". Een perfecte keuze. De programmering werd dit jaar wederom door Hans Eijsackers verzorgd. Hij staat erom bekend klassieke muziek op hoog niveau te programmeren. In de afgelopen jaren heeft hij laten zien dat hij aantrekkelijke en inspirerende programma’s kan samenstellen voor een breed publiek. Bovendien is hijzelf een geweldige pianist, die behalve als solist en ensemblespeler ook optreedt als begeleider! En dat werd ook nu weer duidelijk. Het weer werkte ook mee, dus een goede start van het politieke seizoen waar het hard werken wordt en er nog vele moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Maar zoals een goed spreekwoord zegt:'een goed begin is het halve werk' (Klik voor meerdere).