dinsdag 21 januari 2014

Sloop Waagdek in volle gang

De sloop van het Waagdek is in volle gang. Een van de dingen die nu nog moet gebeuren, is de sloop van de ‘overbrugging’ van het Waagdek naar het deel van de Waag waar ook de Jumbo zit (de Waagpassage). Om dit veilig te kunnen laten gebeuren, is deze ingang afgesloten op maandag en dinsdag 27 en 28 januari. Ook vanuit de Waaggarage is de roltrap naar de Waag op dat moment dus niet bereikbaar. De ingang vanaf de Promesse is wel open, net als de ingang direct voor het Trefpunt (vanaf de kaaskiosk gezien) en de ingang bij Rob’s Knipcorner vanuit de Waaggarage. Alle winkels zijn gewoon open.
  
Planning In de loop van volgende week is alles gesloopt. Dan moet al het sloopafval kleingemaakt worden, zodat het afgevoerd kan worden. Dit duurt naar verwachting tot eind februari 2014. Aansluitend wordt het openbare gebied ingericht. Het gebied wordt zo’n 10 centimeter opgehoogd en ingezaaid met gras. Dit gebeurt als overbrugging tot mogelijk verdere ontwikkelingen in het gebied. Ook worden er 30 parkeerplekken aangelegd. Het fietspad dat nu helemaal om het Waagdek heen loopt, wordt verlegd, zodat het vlak bij de winkels komt te liggen. En om dit deel ook goed aan te laten sluiten bij de gewenste kwaliteit van het stadshart, vervangen we de bestrating en verlichting, zodat deze hetzelfde zijn als bij de Promesse. Half april ligt het gebied er weer netjes bij.

Overlast
Het slopen van het Waagdek brengt best wat overlast mee voor de winkeliers en de bezoekers. Toch kijkt iedereen er ook naar uit dat het Waagdek straks weg is en dat dit deel daardoor een betere uitstraling krijgt.