maandag 22 november 2010

Week 47 - 2010

LELYSTAD landelijk in de prijzen Klimaatbeleid
Lelystad heeft, samen met de gemeenten Zeewolde, Dronten en de provincie Flevoland, het Klimaatmonument in de wacht gesleept. Eerder won de provincie de prijs in 2006. Het Klimaatmonument is de erkenning voor de behaalde resultaten op het terrein van het terugdringen van de CO2 uitstoot. In Flevoland wordt veel duurzame energie opgewekt, vooral met windturbines. “De opwekking van duurzame energie wordt geregistreerd,” zegt Rob Boerée van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie. “Daardoor is goed te zien hoe sterk de Flevolandse gemeenten presteren.”

Gedeputeerde Anne Bliek kreeg, samen met de wethouders Dijksterhuis van Zeewolde, Van Amerongen van Dronten en ikzelf een afbeelding van het Klimaatmonument overhandigd. Die overhandiging vond plaats in aanwezigheid van staatssecretaris Atsma van het ministerie Infrastructuur & Milieu, tijdens de landelijke Klimaatconferentie.

Wisseltrofee definitief in handen Flevoland
Het Klimaatmonument is een initiatief van Agentschap NL van het ministerie van ELI, met het Wereld Natuur Fonds. Het monument is een wisseltrofee en bestaat uit een gestileerde aardbol die smelt door de klimaatverandering. Omdat het de tweede maal is dat Flevoland het Klimaatmonument wint blijft het nu definitief in de provincie staan. Wij hebben al een idee Waar het Monument wordt geplaatst, maar zal in goed overleg tussen de winnende gemeenten en de provincie worden bepaald.

Wijsheden
Goede manieren en zachte woorden,
hebben menige moeilijkheid overwonnen.