vrijdag 21 februari 2014

Grote stap in ambitie voor windenergie

Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst hebben de windverenigingen –verenigd in de Federatie Windverenigingen Flevoland (FWF)- en de gezamenlijke overheden vertrouwen in elkaar uitgesproken.
Hiermee is het sein gegeven voor het saneren en opschalen van windmolens in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. Onder de noemer ‘Wind werkt voor Flevoland’ werken de leden van de verenigingen samen met de overheden aan de ambitie voor windenergie in Flevoland; meer megawatt met minder molens en een mooier landschap. De samenwerkingsovereenkomst is afgelopen week ondertekend.

Gijs Sweep en Co’nn Rennen tekenden namens het FWF-bestuur, gedeputeerde Gijsberts namens de provincie en de heren, Engelvaart (Dronten), Dijksterhuis (Zeewolde) en ik namens de gemeente Lelystad tekenden namens de betrokken gemeentes. Gijs Sweep: “Dit is voor het project een prachtige mijlpaal en een beloning voor het initiatief en het werk van de leden van de windverenigingen. Wij zijn als bestuur trots dat wij de verenigingen mogen vertegenwoordigen, en volwaardig samenwerkingspartner zijn van de overheden in dit project.”