zaterdag 28 september 2013

Start met afhap van de 'Week van de Smaak'

Zaterdag mocht ik voor de derde keer deze 'afhap' doen. Dit keer een bijzondere opening, namelijk lancering van de website www.lokaalvoedselflevoland.nl en opening van de Week van de Smaak
In de Week van de Smaak Flevoland zijn tal van activiteiten in Flevoland georganiseerd, zoals ook in Lelystad op de smaakmarkt op het Dukaatplein. Het Centrum biologische Landbouw stond wederom borg voor een goede organisatie. Deze organisator die het eten van biologische voeding stimuleert en de biologische productie bevordert. De Week van de Smaak start vandaag en duurt tot 6 oktober. De inwoners kunnen dan op ontdekkingstocht naar pure producten en authentieke heerlijkheden. Van jong tot oud kennismaken met de pure smaken van Flevolandse producten. In ons eigen bedrijfsrestaurant staat een speciaal broodje op het menu samengesteld van lokale ingrediënten. Dat is het broodje Flevosmaak. In 2013 is het thema van de Week van de Smaak: 'worst'. Keurslagerij Klaver & Polder Porque is dit jaar uitgeroepen tot ‘Held van de Smaak Flevoland 2013’. Zij staan als vertegenwoordiger op het landelijke verkiezing  ‘Held van de Smaak’ in Venlo. Ook voor het publiek was er een lekker broodje met smoothie. Dit project zorgt niet alleen voor heerlijke producten in onze kantine, maar draagt ook een steentje bij aan een duurzame en milieuvriendelijk leefomgeving. En dat vind ik als verantwoordelijke wethouder heel belangrijk voor Lelystad.