vrijdag 21 januari 2011

Week 3 - 2011

De Borgscholen behalen verkeersveiligheidslabel Flevoland
Op vrijdag 21 januari om 13.30 uur mocht ik de feestelijke uitreiking van het verkeersveiligheidlabel aan de Borgscholen doen. Samen met de mascotte van het project, Zebra ‘Seef’, reikte ik een speciale plaquette uit aan de directeuren van de Meander, de Lispeltuut, de Driesprong en aan SKL. Scholen die aan het project ‘verkeersveiligheidlabel Flevoland’ meedoen, zetten zich in voor een veilige verkeerssituatie rond de school, betere verkeerseducatie voor kinderen en goede gedragsregels voor ouders en kinderen in het verkeer. Het college van B&W hecht hoge waarde aan een veilige schoolomgeving. De betrokkenheid van de ouders, de verkeersouders, leerkrachten, schoolbegeleidingsdienst, maar ook de ANWB en VVN is groot. De afgelopen jaren zijn er verschillende acties ondernomen om de verkeersveiligheid rondom de scholencomplexen aan de Pauwenburg en de Bingerden in Lelystad te verbeteren. Aandacht voor verkeersleermethodieken vanuit scholen, acties van verkeersouders op school niveau en infrastructurele aanpassingen hebben geleid tot meer verkeersveiligheid. Ook mijn collega wethouder de Jager heeft zich in het verleden daar voor ingezet. Tot slot kreeg ik van de BorgVerkeersCommissie (Ouders) een ouder-enquete verkeersveiligheid rondom de school uitgereikt. De samenstellers van dit stuk zullen binnenkort worden uitgenodigd om hierover van gedachten te wisselen. Fantastisch om te zien hoe de kinderen op zo'n enthousiaste en feestelijke manier de plaquette in ontvangst namen.

Winnaars Lelystadse Sportverkiezingen 2010
De winnaars van de Lelystadse Sportverkiezingen zijn vrijdagavond 21 januari in theater Agora bekend gemaakt. ‘Het was een feestelijke en sportieve avond met veel entertainment en sportieve aandacht’, meldt de gemeente Lelystad zaterdag.

* Sporttalent: Frank Roovers (wedstrijdzwemmen)
* Sportman: Kiran Badloe (windsurfen)
* Sportvrouw: Marleen Vos (triathlon)
* Sportploeg: FC Anatolia (zaalvoetbal)
* Sportveteraan: Andre Rademaker (zeilen G Sport)
* Sportvrijwilliger: Jaap Meijering (BCF)

De intussen traditionele Kampioenenparade was overweldigend. Meer dan driehonderd kinderen traden het podium op om hun welverdiende medaille in ontvangst te nemen. Het jaar 2010 was een goed jaar voor de Lelystadse jeugdteams.

Enige wanklanken waren er ook te horen, namelijk de vraag waarom bekende nederlander en topdarter Koos Stompe, bijgenaamd The Matchstick uit Lelystad niet genomineerd was. Overigens begrijp ik dat ook niet zo goed, maar misschien volgend jaar.

Het Sprookje van 'de Stadsomroeper' en´Don-Peter de Betweter´
Lang, lang geleden was Don-Peter verhuisd van het Land der Vlaaien naar het Land der Molens. Op een soomerse dag liep Don-Peter door het vlakke land zijn favoriete liedje te zingen: ”tralalie, ik weet het beter, tralala, ik weet het altijd beter”. Hij liep over de Dijk op weg naar het oude vissersdorpje toen hij de Stadsomroeper tegen kwam. “Hoort zegt het voort” riep de Stadsomroeper luidkeels. “Ze gaan niet daar - en wees naar het vissersdorpje -, maar hier - en wees naar de Dijk - nieuwe molens bouwen”. “Is dat waar?”, riep Don-Peter verbaasd. “Het is echt waar, het staat zelfs in een brief geschreven”, zei de Stadsomroeper. “Daar moet ik wat aan doen”, dacht Don-Peter en zonder verder na te denken trok hij rap zijn grote broek aan die hij speciaal voor dit soort gelegenheden heeft. Boos schreef hij een stukje over de briefschrijver en plaatste dat op het grote publicatiebord, zodat iedereen kon lezen wat hij ervan vond. En wat Don-Peter vind is altijd waar, althans dat denkt Don-Peter. “Ah, mooi sensatie”, dacht de Stadsomroeper, “laat ik voor nog meer sensatie wat extra olie op het vuur gooien”. En ja hoor, iedereen raakte ervan in rep en roer. En zo kwam de briefschrijver erachter wat er allemaal speelde. Hij schudde zijn hoofd. “Wat een storm in een glas water om niets”, dacht hij. “Zo is het helemaal niet” zei hij en rustig legde hij alles nog een keer goed uit. Ook Peter hoorde nu weer het verhaal van de briefschrijver zelf. Dat was even slikken voor Peter, want "ik heb het toch echt van de Stadsomroeper anders gehoord", riep hij luid. En toen kwam er een olifant en die blies het hele verhaaltje uit.

Wijsheden
Wij hebben de gebreken en de fouten van anderen nodig
om ons te troosten over de onze.