zondag 13 juni 2010

Week 23 - 2010

VNG Congres in Leeuwarden
Weer een aantrekkelijke week. Maandag en dinsdag met het college 2 dagen naar Leeuwarden geweest. Buiten de bewogen vergaderingen ook op bezoek geweest in Hindelopen. Wat een fantastisch dorpje. Wij werden warm ontvangen, ondanks het koude weer.

Er werd voor ons in kledij gedanst, een bezoek gebracht aan het museum (Meubelmakerij) en het schaatsmuseum werd aangedaan. Van dit alles leuke foto's gemaakt. Goed was het om ook raadsleden uit Lelystad te ontmoeten die daar aanwezig waren, met name voor de drie nieuwe raadsleden. Ik hoop dat het 2011 net zo'n succesverhaal wordt in de Achterhoek, want daar zal dan het VNG-Congres gaan plaats vinden.

Woensdag een natuurlijk speelterrein mogen openen in Schoener-west, zeg maar de oude ligweide van het gesloopte zwembad de Schoener. Dit gedeelte viel onder het bestemmingsplan 'bijzondere bestemming'. Nog heel wat gedoe geweest rondom dit gebied met de aktie groep "behoud groen Schoener'. Buiten de woningbouw is dit speelterrein na een gehouden enquette tot stand gekomen.

Met het oplaten van ballonnen door de kinderen van de Tjotter en hun ouders werd het terrein feestelijk in gebruik genomen. Buiten de speeltoestellen mag men ook hutten bouwen, bomen klimmen etc. De kinderen waren erg enthousiast. De wijkagent die ook te plaatse was, zegde toe het terreintje in de gaten te houden, met name in de avonduren. Er zal nog een vuilnisbak voor het afval en een bankje voor de ouders worden geplaatst.

Schouwen speelplaats de Gondel
Ook nog op verzoek van inwoners uit de Gondel een bezoekje gebracht aan een speelterrein aan de Gondel 30 en 31. Ondanks een grote tevredenheid waren er nog wat zaken die afgeregeld moesten worden. Hierbij zal bezien worden of deze zaken, zoals aanpassing van de glijbaan en plaatsing van nog wat speeltoestellen. Tevens zal nog gekeken worden naar de aankleding van het terrein en plaatsen van bordjes "verboden voor honden". Omwonende doen veel zelf om het een fijne speelplek voor de kinderen te laten zijn. Mooi voorbeeld van zelfredzaamheid in de wijk.