donderdag 4 juli 2013

NUNA 7 gepresenteerd voor de World Solar Challence

Studenten van de TU Delft hebben hun auto gepresenteerd waarmee ze in oktober eerste willen worden op de World Solar Challenge in Australië.
De zonneauto van Delft, de Nuna7, is door zestien studenten ontworpen en in Lelystad gemaakt. Hij is 4,5 meter lang, weegt 150 kilo en heeft een topsnelheid van 185 kilometer per uur.
Foto: Wierd
De Nuna7 laat zien dat innovatie en duurzaamheid nog steeds een enorme belangstelling genieten, zowel nationaal als internationaal. Zonne-energie als bron voor elektriciteit en mobiliteit is nog steeds verder te ontwikkelen. Een duurzame ontwikkeling die voor de Lelystadse samenleving van belang is als we kijken naar onze ambitie voor een schone en duurzame leefomgeving. Daarnaast kunnen we als Lelystad ook meeliften op de  nationale en internationale bekendheid van het Nuon Solar Team, waardoor we de naamsbekendheid en het imago van Lelystad kunnen verbeteren en vergroten. Namens het college wens ik het team dan ook heel veel succes en het kan niet anders dan dat deze Nuna7 gaat winnen. Het Nuon Solar Team werd gesponsord door Schaap Composites, het Test Centrum Lelystad van de Rijks Dienst voor Wegververkeer (RDW), City Marketing Lelystad in samenwerking met ondernemers uit Lelystad en de gemeente Lelystad.

Nieuw ontwerp
Voor het eerst moeten alle zonnewagens vier wielen hebben. Daardoor moest een heel nieuw ontwerp worden bedacht, omdat de Nuna1 tot en met 6 allemaal drie wielen hadden. De bestuurder van de auto zit straks ook niet meer in het midden maar aan de zijkant tussen het voor- en achterwiel in. Met Nuna7 willen de studenten in oktober de wereldtitel terughalen naar Delft. Het tweejaarlijkse kampioenschap waaraan 47 universiteiten meedoen, is al vier keer gewonnen door de TU Delft. De laatste twee keren werd Delft tweede achter de Japanse Tokai Universiteit.

Race
Aan de race over 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide doen ook studenten van de TU Eindhoven en van de Universiteit Twente mee.
 

Drie maanden eerder bij de ontvangst in Lelystad
Foto Wierd