dinsdag 20 april 2010

Week 15 - 2010

Vandaag, 20 april 2010, ben ik gekozen als wethouder voor de gemeente Lelystad. Wat een feest! Een benoeming om trots op te zijn. Ik ben er erg blij mee en heb er veel zin in.

Ik wil alle mensen bedanken die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt, de kiezers, mijn fractie en het bestuur van de InwonersPartij, de coalitiepartners, de gemeenteraad en niet op de laatste plaats natuurlijk ook mijn vrouw. Ik waardeer het zeer dat het mij gegund wordt, zoals onder meer bleek uit de warme woorden van oud-wethouder Jenneken Nuijt. Mijn bestuurlijke ervaring zal ik zeker ten positieve inzetten.

Ik zie er naar uit om voor de volle 100% mijn bijdrage te leveren aan het nieuwe team van college van burgermeester en wethouders. Van het bestuurssecretariaat heb ik begrepen dat mijn eerste afspraken al gepland staan. Ik reken op een coöperatieve samenwerking met de gemeenteraad, met respect voor de duale verhouding en elkaars verantwoordelijkheden.

Bijzonder vind ik de persoonlijke attentie die ik vandaag per post mocht ontvangen van de oud-burgermeester van Dronten, de heer Kees Dekker. Het boek "Selma", een vrouw die Sobibor overleefde, van Ad van Liempt. Degenen die mij persoonlijk goed kennen zullen begrijpen waarom dit boek voor mij een diepere betekenis heeft.