zaterdag 10 augustus 2013

NUON Solar Team en Lelystad ondertekenen samenwerkings-overeenkomst

De Nuna7, gebouwd en getest in Lelystad, is klaar om mee te doen aan de 'World Solar Challenge 2013' in Australië.
Afgelopen donderdag 8 augustus is op het circuit van Zandvoort dit revolutionaire asymmetrische ontwerp voor het eerst in actie gekomen en aan het publiek getoond. Tegelijkertijd ondertekenden het Nuon Solar Team, de gemeente Lelystad en City Marketing Lelystad het sponsorcontract dat de samenwerking rondom dit project nog eens benadrukt.

Hiermee kan de Nuna 7 Lelystad als thuisbasis claimen en daar ben ik trots op. De Nuna7 is een van de grootste duurzame en innovatieve projecten ter wereld. De ambitie van het Nuon Solar Team op het gebied van technologische innovatie voor duurzame en schone energie past bij de ambitie van het klimaatbeleid van  Lelystad, namelijk het bevorderen van elektriciteit en zonne-energie als energiebron voor mobiliteit. De ontwikkeling van de Nuna7, gebouwd en getest in Lelystad, is hier een mooi voorbeeld van. De auto met zonnecellen weegt slechts 150 kilogram en haalt een topsnelheid van 185 km/h. Tijdens een race met onder andere het vorige model de Nuna 6 werd duidelijk dat de technische ontwikkeling niet heeft stil gestaan. Hiermee is de Nuna 7 en het NUON Solar team meteen één van de kanshebbers van de World Solar Challenge 2013.

Ik ben van mening dat zonne-energie als bron voor elektriciteit en mobiliteit  nog steeds verder te ontwikkelen is. Een duurzame ontwikkeling die voor de Lelystadse samenleving van belang is als we kijken naar onze ambitie voor een schone en duurzame leefomgeving. Vanuit de  praktijk  zie ik dat de inwoners van Lelystad meegaan met deze duurzame ontwikkelingen. Zo zijn bijvoorbeeld de in Lelystad aanwezige laadpalen in de parkeergarages inmiddels meer dan 200 keer gebruikt, maar ook zie steeds meer zonnepanelen op de daken bij Lelystadse inwoners.